yogales

WOENSDAG   20.00 – 21.30 uur YOGA, ADEM EN ONTSPANNING   ,  De Roosten, Eindhoven / introductieles gratis

VRIJDAG 9:50 – 10:50   YOGA VOOR SENIOREN  in EECKENRHODE , Irenelaan 9 , Waalre   ( Reguliere lessen 10 lessen voor 80 €) ook voor senioren , die in de omgeving van Eeckenrhode wonen.

INDIVIDUELE YOGALESSEN          60€ voor 1 1/2 tot 2 uur  –  90€ voor 2 personen

In de reguliere  Yoga lessen is de ADEM het uitgangspunt.  Via de adem kan je je bewustwording brengen naar dit moment.

Eckhart Tolle :  “realiseer jezelf dat het huidige moment alles is wat je hebt. Maak het NU de primaire focus in je leven . Je kunt jezelf niet vinden door naar het verleden te gaan. Je kunt jezelf vinden door in het heden te komen.”

In een yogales ontdekken we letterlijk onze adem . Hoe ademen we ? diep, oppervlakkig, lang, kort etc. Waar ademen we, waar voelen we een restriktie, waar is de adem vloeiend. Waar kunnen we de adem verdiepen of verruimen? De lessen zijn gebaseerd op Yin yoga , waarbij we de ruimte en overgave in een asana  zullen ervaren.

de struktuur van een gemiddelde  yogales  (90 minuten):

Pranayama (specifieke ademhalingsoefeningen)    doorspekt met Asanas vanuit de Hatha en Yin yoga traditie .  Deze asanas helpen ons om bepaalde spieren te rekken om zodoende het ademhalingssysteem nog wat verder te openen . We brengen letterlijk meer ruimte, meer lucht , meer zuurstof in ons lichaam.         Vervolgens gevorderden Pranayama ,  ook TB adem en bhandas |   mudras    …… om te eindigen met een ontspanning , gerelateerd aan de adem.

Deze specifieke combinatie van yoga en ademen brengt ons fysieke en mentale gezondheid en een diep gevoel van rust en  ontspanning.

Voor wie?  voor  beginners , maar ook voor diegenen, die al geruime tijd ervaring hebben met yoga . Voor de woensdagavond is er een wachtlijst. Bij voldoende aanmelding starten we ook op de donderdagavond.