Yoguis weten al eeuwen lang welk effect de ademhaling op het lichaam kan hebben.  Vandaaruit is een heel scala aan ademhalingstechnieken ontwikkeld, die helpen het lichaam en de ‘mind’ optimaal te laten functioneren. 

Mijn ontdekkingsreis door de ADEM

Door langdurige beoefening en lesgeven in Yoga (25 jaar) en de daarbij behorende pranayama (ademhalings) technieken werd ik me meer en meer bewust van het belang van de adem. Ik merkte in mijn yogaklassen dat een bewuste ademhaling mensen kon brengen tot een ‘eenvoudige’ staat van kalmte waarin we stress en spanning los kunnen laten. Ook  zag ik dat  we de adem zo kunnen sturen, dat we bv  vitaliteit of ontspanning gaan ervaren . Dat we warmte of juist kou voelen , dat we onze beide hersenhelften in balans brengen , of dat we ons brengen tot een heel diep niveau van meditatieve aanwezigheid. Kortom, de pranayama technieken bieden ons een scala van mogelijkheden tot een optimaal gevoel van gezondheid en welzijn.

Toen ik de opleiding tot ademcoach heb gedaan vlgs de methode van Transformational Breathing, leerde ik een nieuwe techniek, die binnen de yoga wereld niet bestond.  Bij deze vorm van verbonden ademen , is er sprake van snelle opname van zuurstof, hetgeen leidt tot intense ervaringen, die effect hebben op verbetering van gezondheid, maar ook op het loslaten van vastgezette emoties.

De laatste jaren had ik  zoveel ademtechnieken uitgeprobeerd omdat ik onbewust wist, dat de adem heel veel potentieel in zich draagt.   Nu wist ik het zeker, we kunnen ons leven bewust beinvloeden door op een andere manier te gaan ademen en de kracht van de adem voor ons te laten werken.  Is dat niet geweldig? We kunnen ons leven transformeren door de adem te transformeren.  En die adem hebben we altijd bij ons, er is weinig voor nodig om ermee te werken , een beetje inzicht en wat discipline ……….

Hierbij bied ik yogalessen op maat , waarbij de adem centraal staat . In deze yogalessen kunnen we zachtjes en bewust onze adem gaan controleren en uitbreiden.

Verder bied ik ook individuele ademsessies, gebaseerd op Transformational Breathing of indien nodig, pranayama technieken.  In deze ademsessies gebruiken we de adem om vastzittende emoties te transformeren tot lichte en vreugdevolle gevoelens.